Fuga de cervells a la vilanovina..

blog


Des de fa uns dies estic intentant posar Vilanova al mapa… En alguns temes la veritat és que ja hi es i a més hi destaca.. però per exemple, amb el terreny de les aplicacions mòbils hi havia com un buit… Afortunadament no estic sol i ja hi ha gent que ha fet moltíssima feina per a potenciar les noves tecnologies aquí a casa.
Un dels meus motius principals per tornar d’Holanda era de montar una oficina de desenvolupament a Barcelona, ja que per raons d’idioma necessitem gent que sàpiga parlar català i castellà per donar suport als nostres clients espanyols (ves per on en aquest país parlant anglès no vas enlloc…) i tot comentant-ho amb en Conrad Rovira (d’A16 Sistemes informàtics) em va proposar la idea de mirar de situar l’oficina aquí a Vilanova i precisament a Neàpolis. A mi em va semblar una idea força interessant ja que a Vilanova tenim una “fuga de cervells” en petita escala. És el que te viure al costat d’una gran capital com Barcelona.
Després de reunir-me amb la gent de Neàpolis i amb l’Ajuntament de Vilanova, els vaig explicar el nostre projecte i entre tots vam fer una proposta, que vaig defensar amb els meus caps holandesos, per a situar l’oficina a Neàpolis, que començaria amb poca gent i mica en mica aniria creixent. A l’equip de direcció holandès no els va semblar malament la idea i el principal problema era, llavors, trobar o bé gent vilanovina o bé gent que estigués disposada a venir a Vilanova (allò que fem molts vilanovins d’agafar el tren a les 6.49am costa molt que passi al revés).
Ara doncs que aquest detall està arreglat només ens falta l’últim pas per a posar-hi l’oficina. Espero que ho pugui confirmar molt aviat!
Mentrestant, a nivell personal, també he estat ocupat intentant despertar aquesta curiositat per les tecnologies mòbils. Si que tenim tenim tècnics perfectament vàlids, com per exemple l’associació empresarial G15, però ens cal que els altres sectors (els que generen contingut) es donguin compte de quines ventatges i quins beneficis en podrien treure de tenir la seva marca a les butxaques d’un nombre cada cop més gran d’usuaris. Sent aquests usuaris consumidors més agressius que els “simples” usuaris d’internet (I aviat inclús en major nombre).
Com a exemples i basant-me en les idees del opendata vaig fer una aplicació molt senzilla per al Diari de Vilanova sobre terminals Android. Aquí teniu la notícia al mateix Diari:
Diari Vilanova
i el link a l’Android Market: https://market.android.com/details?id=com.oocit.diaridevilanova
Des del mateix mòbil podeu anar a la icona de Market i buscar “Vilanova” per exemple.
També, seguint la mateixa línia, vaig fer un petit lector de les notícies publicades per l’Ajuntament de Vilanova:
Android:
https://market.android.com/details?id=com.oocit.ajuntamentvilanova
Windows Phone 7:
http://redirect.zune.net/External/LaunchZuneProtocol.aspx?pathuri=navigate%3FphoneAppID%3D97cc22d3-6b7b-e011-986b-78e7d1fa76f8
Com que necessita el software Zune de Microsoft, també incloc una captura:
ajvil_wp7
Aviat les dues aplicacions estaran disponibles també per a dispositius BlackBerry i iPhone!
M’agradaria donar un parell de tocs d’atenció des d’aquí.. el primer és per a l’Ajuntament.. estaria bé que obríssiu més dades estil com té la Generalitat, així molta més gent podria fer coses (tant per mòbils com per projectes web, …) i també una mica a les universitats.. Com pot ser, realment, que enginyers a punt de treure’s el títol tinguin un nivell d’anglès pèssim o literalment inexistent? Per què l’anglès no és una prioritat, per exemple, en les carreres tècniques on la major part de documentació, exemples i eines estan en anglès? M’ha costat suor i llàgrimes fer entendre als meus caps holandesos com pot ser que els enginyers de casa, en major part, no parlin anglès. Senzillament no ho entenen… i, la veritat, jo tampoc.